DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0793 -0.04%
ALTIN 2.324,870,25
BITCOIN 2272172-0,62%
İstanbul
17°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer | Karşı Hesaba Yapılan EFT Zamanı
  • Mevduat Faizi
  • EFT
  • EFT Ne Zaman Hesaba Geçer | Karşı Hesaba Yapılan EFT Zamanı

EFT Ne Zaman Hesaba Geçer | Karşı Hesaba Yapılan EFT Zamanı

ABONE OL
12 Temmuz 2019 01:58
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer | Karşı Hesaba Yapılan EFT Zamanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EFT Ne Zaman Hesaba Geçer, gece yapılan EFT işlemi ne zaman hesaba geçer? Bankalarda EFT teslim süreleri nedir? Bankaların EFT hesabı zamanları bu yazımızda.

Bu başlık içerisinde, daha önceden siz değerli ziyaretçilerimizin sormuş olduğu birkaç soruya cevap getirecek ve EFT ne zaman hesaba geçer hakkında bilgiler sunacağız. EFT ile gönderilen para ne zaman hesaba geçer, EFT ne kadar sürede hesaba geçer, EFT ne zaman hesapta olur ve EFT saatleri sorularına cevaplar getirerek konu hakkında detaylı bilgi almanızı sağlayacağız. E.F.T. (*Elektronik Fon Transferi) kısaca “iki farklı banka arasında, TL cinsinden ödemelerin, transferlerin yapılabilmesi” işi olarak tanımlanabilir.


EFT: Farklı banka hesapları arasında fon transferi işlemlerinin yapılmasını sağlayan bankacılık sistemi.

EFT Açılımı: Elektronik Fon Transferi

Kısaca Adı: E.F.T.

Havale: Çifte yetkilendirmeyi içermesine rağmen varması gereken ve tek taraflı bir hukuki işlemdir. Aynı banka hesabında mevduat sahibi tarafından yapılabilen fon transferi işlemleridir.


EFT Ne Zaman Hesaba Geçer 2019

Bankacılık içerisinde ve alanında sıkça kullanılmakta olan ve kişilerin sıkça kullandıkları işlemlerden biri EFT işlemleridir. EFT, ile fon transferi yapan kişiler ve fon transferinde EFT kullanan kişiler bu konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibidir. Lakin konuya uzak olanlar için detaylı anlatımlar ile EFT ne zaman hesaba geçer hakkında konuşacağız. EFT ile fon transferini bankalar arası yapabilmektesiniz. Yani bir örnek ile açıklayarak devam edelim. Finansbank hesabınızdan Vakıfbank hesabına para aktarabilirsiniz. Bu aktarımı EFT ile yaparsınız. EFT sayesinde farklı bankalar arasında bir transfer gerçekleştirebilirsiniz. Havale (*bir işin görülmesini, yapılmasını vb. bir başkasına bırakma) işlemlerinden farklı olarak EFT işlemlerinin yapılabilmesi için belirli gün ve saatler içerisinde olması gerekir. Bu sebeple birçok vatandaşımız EFT ne zaman hesaba geçer sorularını sorabilmekteler. EFT yapmak için mesai saatleri içerisinde işlemin başlatılması zorunludur. Fon transferini (08:30 – 17:30) arasında gerçekleştirebilirsiniz. Yapılan EFT’nin karşı hesaba yatması 5-10 dakika sürmektedir.

EFT ne zaman hesaba geçer 2019-2020

EFT Ne Zaman Banka Hesabına Geçer

EFT Hesaba Ne Zaman Geçer?

EFT işlemlerinin havale işlemlerinden farklı olması belirli saat ve günlerde yapılmasıdır. EFT yapabilmeniz için saat diliminin uygun olması gerekir. EFT Saatleri hakkında bilgi almak için önceden yazdığımız başlığa bakabilirsiniz. EFT işlemlerini yaparken mesai içerisinde olması karşı tarafa aynı gün içerisinde transferin yapılabileceğini gösterir. Mesai saatleri dışında yapılan EFT işlemleri ve para transferleri sonraki ilk iş gününe aktarılır. Burada EFT işlemlerinin yapılabilmesi için gün ve saatin de mutabık olması gereklidir. Lakin kaba deyim ile EFT işlemleri en erken sabah 08:30 ‘da başlar ve akşam en geç 17:30 ‘da sona erer. Bu zaman dilimi içerisinde yapılan EFT işlemleri, işlemin yapılmasına mutabık olmadığından dolayı beklemeye girer. Alıcı banka işlemleri açtığı gibi hesaba bildirim giderek işlemlerin onaylanmasını ister.


Tüm bankaların EFT saatleri ve ücretlerini öğrenmek için buradaki “EFT Saatleri: Bankaların EFT Saatleri Kaça Kadar?” bağlantıyı kullanabilirsiniz


Karşı Banka Hesabına Yapılan EFT Ne Kadar Zamanda Yatar?

EFT ne zaman hesaba geçer? Kısacası EFT yapılabilmesi için iki bankanın da o zaman içerisinde aktif olması ve EFT saatleri içerisinde olması gereklidir. EFT işlemleri 5 dakika içerisinde hesaba geçer. Bankalardan birinin aktif olmaması, EFT saatleri dışında olması durumunda yapılacak olan transfer askıya alınarak beklemeye geçer. Alıcı bankanın sistemi açmasıyla beraber işlem onayı beklenir. Bu yazı içerisinde EFT hesaba ne zaman geçer ile alakalı birçok detay mevcuttur. Bir sonraki yayınlarda ise havale ne zaman hesaba geçer? gibi konulara yer vereceğiz.

Konumuz dışında okumanız gereken EFT Nasıl İptal Edilir? EFT İptal Etme 2019 adlı yazımıza gitmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz. Mevduat Faizi internet adresimiz EFT işlemlerini detaylı ve güncel olarak yayınlamaya devam edecektir. Bunlar haricinde ise Mevduat Hesabı, Mevduat Faiz Oranları, Mevduat Faizi Hesaplama, En Yüksek Faiz Veren Bankalar gibi önemli detaylara yer vereceğiz.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)
  • […] EFT Ne Zaman Hesaba Geçer, gece yapılan EFT işlemi ne zaman hesaba geçer? Bankalarda EFT teslim süreleri nedir? Bankaların EFT hesabı zamanları bu yazımızda. Hemen incelemek ve detayları görmek için tıklayın. […]

  • Kerim

    Merhaba bir şey sormak istiyorum.
    Arkadaşım bana hafta sonu eft yapacak. Cumartesi günü yapılan EFT hesaba geçer mi?

    • Kredi Uzmanı

      Merhabalar Kerim Bey,
      Haftasonu ve gece (mesai saatleri dışında) yapılan EFT işlemlerinin karşı hesaba geçmesi için sonraki ilk iş gününü bulacaktır.
      Bu demek oluyor ki; Cumartesi günü yapılan EFT işlemi, bir sonraki iş gününde karşı hesaba geçecektir.
      Daha önceden hazırladığımız EFT Saatleri ve Ücretleri adlı konu içerisinde merak ettiklerinize ulaşabilirsiniz.
      EFT-Havale işlemleri, saatleri ve ücretleri hakkında geniş bilgi almak için bir alttaki bağlantıyı tıklayın.

      Editörün tavsiyesi: EFT Nedir Nasıl Yapılır 2019 | Bankalarda EFT Yapma Yolları? Hemen EFT yapmak ve konuyu incelemek için tıklayın.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.