DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
İstanbul
25°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Konut Kredisi Alırken Eşlerin Rızası Gerekiyor mu

Konut Kredisi Alırken Eşlerin Rızası Gerekiyor mu

ABONE OL
27 Temmuz 2020 09:40
Konut Kredisi Alırken Eşlerin Rızası Gerekiyor mu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut Kredisi Alırken Eşlerin Rızası Gerekiyor mu

Konut kredisinde bulunmak için kişilerin birtakım unsurları yerine getirmeleri şart koşulmuştur. Birçok işlem içerisinde kişilerin sorduğu ve bizlerin de onlar için hazırladığı Konut Kredisi Alırken Eşlerin Rızası Gerekiyor Mu? Makalesinde sizlere “Eş Muvafakatnamesi” hakkında da bilgiler sunacağız.

Türk Medeni Kanunu içerisinde yer alan, …kanun gereğince bir kimse, eşi ile beraber yaşadığı, aile hayatı sürdüğü aile konutları üzerinde, eş muvafakatnamesi olmadan alım-satım yahut herhangi bir borç karşılığı işlem yapamamaktadır. Gereğince eş durumu ifade edilmiştir. Peki eş muvafakatnamesi nedir? Dilerseniz aşağıda detaylı olarak değinelim ve konuya daha iyi hakim olabilmek için eş muvafakatnamesinin hangi durumlarda gerek duyulduğu, hangi durumlar için muaf olduğunu ve diğer merak edilen soruların cevaplarına geçelim;

Eş Muvafakatnamesi Nedir?

Eş muvafakatnamesi, banka kuruluşlarının kredili işlemlerinden dolayı teminat altına almak istedikleri konutlar üzerinde konut sahibi kişinin evli olma durumunda, konut maliki kişinin eş rızasını isteyen durumdur. Eş rızası olmadan alınacak olan ipotekler, ileride muvafakati olmayan duruma gelebildiği için geçersiz sayılabilmektedir.

Aile Konutu kavramı artık hukuk içerisinde de yer almaktadır. 194. Maddeyle beraber getirilmiş olan bu düzenlemedeki amaç ise evlilik birliğinin sorunlar ile karşılaşabildiği dönemlerde eşlerin birbirleri üzerinde hak sahibi olduklarını göstermektir. Eşinizin onayı olmadan konut kredisi işlemleri üzerinde işlemler yapamazsınız. Şayet işlemler yaparsanız yapacağınız bu işlemler geçersiz sayılacaktır. Konut kredisi alırken eşlerin rızası gerekiyor mu? Sorusuna cevap vermiş olduk.

Eş muvafakatnamesinin gerekli olduğu durumlar ise şunlardır;

Konut kredisi, bankalar lehine ipotek olarak kullanılabilmektedir. Aile konutu için verilen kredilerde ise eş muvafakatnamesi olmadan onaylanamadığı için geçersiz sayılabilmektedir. Yani dolayısıyla konut kredisi için eşin onayını gösteren muvafakatname alınması zorunludur. Gösterilen onay muvafakatnamesi ile işlemler yapılacak aksi durumda ise geçersiz sayılıp iptal edilecektir.

Eş muvafakatnamesi olmadan kredi kullanılabilir mi? Eş muvafakatnamesi olmadan kişinin konut kredisi kullanılamaz. İşlemlerin gerçekleştirilebilmesi için eşinin krediyi onaylaması ve muvafakatname onayı vermesi gereklidir. Bu işlem kanunen olduğu için yasal bir zorunluluktur. Konut kredilerinde alınmış olan eş muvafakatnamesi ipoteğe ilişkin belge olarak gösterilebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.