DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 35,0123 -0.2%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2255658-1,20%
İstanbul
14°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Konut Kredisi Alırken Hayat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

Konut Kredisi Alırken Hayat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

ABONE OL
4 Ağustos 2020 16:23
Konut Kredisi Alırken Hayat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konut Kredisi Alırken Hayat Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

Banka kurumları kişilerin kredi başvuruları sırasında, dosya masrafını da müşterilerden talep ettikleri gibi ayrıca kredi vermek için hayat sigortası da kimi durumlarda yaptırılmalıdır. Konut kredisi alırken hayat sigortası yaptırmak zorunlu mu? Bu durum Tüketici Hakları Hakem Heyeti sayesinde zorunlu olmayabilir. Bankalar kredi verirken kimi zaman hayat sigortasının yapılmaması halinde kredi işlemlerini onaylamayacaklarını duyurmaktalar. Bu sebeple müşteri kredi alabilmek için hayat sigortasını da yaptırmaktadır. Bu durum müşteri için ilgi çekici olmamakla beraber ayrıca kendisine ek masraf çıkarmış oluyor. Lakin hayat sigortasının da avantajları vardır. Öyle ki olası kötü durumlar için konut hayat sigortası sayesinde kişiler birtakım zorlukların üstesinden de gelebilmektedir.

Bankalar ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi, tüketici kredisi, devlet kredisi gibi türü ne olursa olsun kişilere kredi verilirken, müşteri alanlarına göre birtakım sigorta poliçelerini de zorunlu kılmaktadır. Bu durumun amacı ise bankaların kendisini garantileme isteğidir. Bu şekilde kredinin geri ödenmesi durumunda bankalar lehine problemler giderilmiş sayılacaktır. Bu durumda konut kredisi alırken kişilerden, DASK yahut Hayat Sigortası yapılması istenebilmektedir. Bu durum ile kredi sahibinin vefatı durumunda banka sigorta şirketleri aracılığı ile borcunu temin edebilmekte ve bu sayede kendisini güvence altında tutabilmiş olur.

Bankalar hayat sigortası istemekteyken peki bankaların sigorta yapma yetkisi var mı?

Yanlış bilinen bilgiler arasında ise bankaların sigorta yaptığı anlayışıdır. Kişiler bankaların sigorta yaptıklarını da düşünmekteler. Bu algı kişiler arasında yayılan yanlış bir algıdır. Bankaların sigorta yapma yetkisi yoktur.

Hayat sigortası yaptırmak zorunlu değil, lakin…

Hayat sigortası şartı yasal bir dayanak değildir. Bu yasalar içerisinde geçmeyen banka kurumlarının ortaya attığı bir olaydır. Bu sayede bankalar kendilerini güven altına alırlar. Şayet müşteriye zorlayıcı olarak hayat sigortası yapılması istemekteyse, kredi sahibi dilekçe aracılığı ile Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne başvurarak bu durumu çözüme kavuşturabilmekteler. Lakin unutulmamalıdır ki ne olursa olsun hayat sigortası, uzman sigortacılar beraberinde, kapsamlı bir poliçe halinde alınması hem sigortalıya hem de sigortalının ailesine büyük avantajlar getirebilmektedir. En uygun hayat sigortası için araştırma önemlidir. Konut kredisi alırken hayat sigortası yaptırmak zorunlu değil kişisel bir istek halindedir. Haklarınızı bilmeniz halinde zorlayıcı etkenleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Mortgage alırken hayat sigortası ya da DASK yaptırmak zorunlu mu?

Peki hayat sigortası yaptırmak zorunlu mu sorusuna cevap vermişken hayat sigortası nedir? Neleri kapsar? Dilerseniz bunlar hakkındaki detayları da ele alalım.

Yapılacak olan hayat sigortası, krediyi kullanan kişinin hayatını kaybetmesi durumunda kalan borçların ödenmesini sağlar. Kalan borçlar hayat sigortasını yapan sigorta şirketinden temin edilir. Lakin kimi durumlarda poliçede bulunan açıklar sebebiyle bu durum gerçekleşmeyebilir. Ödenen primlere rağmen kredi borcunu kullanmış bulunan kişilerin hukuki varislerine de kalabilmekte ve bu şekilde ailenin zor duruma düşüp zorluk çekmelerine neden olabilmektedir. Bunların önüne geçebilmek için kişilerin yaptıkları poliçeyi iyice incelemeleri ve takip etmeleri, tüm sorulara cevap bulmaları önemle Jetpara ekibince önerilmektedir. Yukarıda yazdığımız gibi, haklarınızı bilmeniz halinde birçok engeli yok edeceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.