DOLAR 32,5677 0.05%
EURO 35,0244 0.43%
ALTIN 2.416,12-0,28
BITCOIN 2098231-3,22%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
POS Hata Kodu 57 (Kesin Çözümü)

POS Hata Kodu 57 (Kesin Çözümü)

ABONE OL
7 Kasım 2020 10:16
POS Hata Kodu 57 (Kesin Çözümü)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde kredi kartı veya banka kartı olanların sayısı, olmayanlardan çok daha fazladır. Tüketim alışkanlığının mecburi bir gerekliliği olan bu kartlar, gerek reel hayatta gerekse internet üzerinde alışveriş yaparken bize büyük kolaylık sağlamaktadır.

Fakat bazen kartla alışveriş yapmaya çalıştığımız sırada meydana gelen hatalar canımızı sıkabilmektedir. Hata kodu 57 de bunların en önemlilerindendir.

Hata Kodu 57 Ne Demek?

Bu hata kodu ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle rastlanan bir sorundur. POS cihazından alışveriş yapmaya çalışırken POS hata kodu 57 ile karşılaşmak, ilgili kartın banka tarafından işleme kapatıldığını gösterir.

Müşteri, ödemelerini zamanında yapmadığı takdirde banka da mecburen kartını kapatmak zorunda kalmaktadır. Bunun sonucunda –deyim yerindeyse- kişi alışverişinin yarım kaldığına mı, kartının borç yüzünden kısıtlandığına mı yansın bilememektedir.

Kredi kartının bloke olduğunu gösteren bu hata, ödenmemiş borçtan kaynaklanabileceği gibi farklı bir problemden de kaynaklanabilir. Ancak çoğunlukla kart Mail Order sistemine kapalıysa bu hata kodu alınmaktadır. Geçmiş borçların ödenmemesi ve ödeme süresinin uzun bir dönem geciktirilmiş olması kartın POS cihazı ile kullanımında bu hatayı doğurur.

İnternet alışverişine kapalı olan kartla alışveriş yapılmak istendiğinde de 57 Hata Kodu görülür.

Alışverişin maliyeti kredi kartı limitini aşıyorsa yine bu hata ile karşılaşmak gayet doğaldır.

Hata Kodu 57 kimi zaman da yapılan işlemin kart türünü desteklememesinden kaynaklanır. Örneğin kart, taksitlendirme işlemine uygun değilse bu kartla alışveriş yapılırken taksitli alışveriş seçeneğinin seçilmesi POS cihazının 57 hata kodu vermesi ile sonuçlanır.

Bazen de üst üste 3 ay boyunca kredi kartı borcunun asgari tutarını ödememek bankanın karta bloke koymasıyla neticelenebilir. Bankalar, müşterilerin asgari ödemeyi sürekli hâle getirmemesi için kartlara 3 ay süreli asgari ödeme imkânı tanımaktadır. Ödemelerin gününde yapılması Hata Kodu 57 ile karşılaşma ihtimalini ortadan kaldıracaktır. Asgari orandaki taksit ödemesinin yapılmaması kart borçlarının birikmesine yol açacak ve kart 3 ay içerisinde kullanıma kapatılacaktır.

Kredi kartı için belirlenmiş olan günlük işlem limitinin aşılması hâlinde bu hata ile karşı karşıya gelinmektedir.

Yapılmak istenen işlem önotorizasyon (PreAuth) gerektiriyorsa ve kredi kartı bu yetkiye sahip değilse aynı hata kodu görüntülenir.

Saklı kart işlemleri yapılırken CCV kodunun yani kart güvenlik numarasının girilmemesi durumunda hata 57 kodu verilerek işlem iptal edilecektir.

57 Hata Kodu Nasıl Çözülür?

Kredi kartı Hata Kodu 57 problemi sizin başınıza geldiyse yapacağınız şey; bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak bunun nedeni hakkında bilgi talep etmek, varsa kart borcunuzla ilgili ayrıntıları öğrenmek ve borcunuzu ödeyerek kartınızı yeniden kullanıma açtırmaktır. Alacak-verecek meselesini halletmeden Hata Kodu 57 sizin peşinizi bırakmayacaktır.

Bankanızla iletişime geçtiğiniz takdirde 57 Hata Kodu sorunundan kurtulmak için ne kadar ödeme yapmanız gerektiği size söylenecektir. Bildirilen tutarı şubeden veya ATM’den yatırdığınız takdirde bu hata artık karşınıza çıkmayacaktır. Fakat ödemelerinize sâdık kalmazsanız yeniden bu hatayla karşılaşma ihtimali her zaman mevcuttur.

Eğer borcunuzu zaten kısa bir süre önce ödediyseniz fakat kartınız blokeliyse makbuzunuzla beraber banka şubesine giderek kartınızı kullanıma açtırmalısınız.

Kredi kartının türü yapılan işlemi desteklemiyorsa tek çözüm yapılmak istenen işleme uygun başka bir kart almaktır.

Kredi kartı online işlemlere açık değilse kartın bağlı olduğu bankanın müşteri hizmetleri aranmalı ve kartın internet alışverişine açılması sağlanmalıdır. Bunun için internet şubesini kullanmanız veya SMS bankacılığı hizmetinden de yararlanmanız mümkündür.

RC 57 hata kodu limit aşımı yüzünden meydana geldiyse kart limitinin artırılması gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.