DOLAR 32,5926 0.35%
EURO 34,8086 0.19%
ALTIN 2.498,350,57
BITCOIN 21055035,15%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
18 Yaş Altı Banka Hesabı Açma Nasıl Yapılır?

18 Yaş Altı Banka Hesabı Açma Nasıl Yapılır?

ABONE OL
14 Aralık 2021 17:49
18 Yaş Altı Banka Hesabı Açma Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz de ”18 yaşından küçükler banka hesabı açabilir mi?” diye merak mı ediyorsunuz? O zaman son derece doğru yerdesiniz.

Bu yazıda sizlere başta ”18 yasindan kucuklere banka hesabi acilirmi?” sorusunun yanıtı olmak üzere bu noktada kafanıza takılan tüm soruların yanıtlarını vermeye çalışacağız. Bu yazıda sizlere ”Banka kartı yaş sınırı” konusunda da bilgiler vereceğiz.

”Banka hesabı kaç yaşında açılır?” sorusunun yanıtı ilk başta vermek gerekir ise bireysel olarak alt yaşı kişinin kendi üzerine hesap açtırabilmesi için yasal mevzuatlar gereği reşit olduğu yaş olan 18 yaştır.

Şimdi dilerseniz bu konuda tüm bilinmesi gereken diğer konuları adım adım açıklayalım.

18 Yaş Altına Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Şimdi öncelikli olarak 18 yaş altında hesap açtırma noktasında istenen belgeler noktasında bilgi vermek gerekir ise ilk olarak şunu ifade etmek gerekir.

Bu noktada ilk ifade edilmesi gereken şey 18 yaş altında kişilerin kendi adına hesap açtıramayacağıdır. Ailelerinin çocuklarına imzalı olarak izin vermesi gerekir. İmzalı belge bankaya teslim edilmelidir.

Bunun yanı sıra bir diğer husus ise çocuk hesabı için çocuğun vasisi olan kişinin kimliğinin bankaya ibraz edilmesi gerekir. Bunun dışında hangi banka olursa olsun istenen başka herhangi bir evrak mevcut değildir.

Açılacak olan hesaplar vadeli ya da vadesiz olarak açılabilir.

Banka Hesabı Açmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hesap aç işlemleri sırasında dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken belli başlı bazı hususlar vardır.

  • Bunların en başında tüm bankaların ne istediği, hesap kesim ücreti alıp almadığı gibi tüm parametreler adım adım kontrol edilmeli ve kişiler kendilerine en uygun olan bankayı tercih etmelidir.
  • Bunun yanı sıra eğer vadeli hesap açılacak ise en iyi faiz veren banka tercih edilmelidir.
  • Bankalar içinde seçim yaparken en avantajlı olan, en kolay işlem yapan bankaların tercih edilmesi gerekir.
  • İşlem ücreti talep etmeyen ve yüksek para girişi olmayan bankalar tercih edilmelidir.
  • Yine online banka hesabı açma ve farklı işlemler yapılabilen bankalar tercih edilmelidir.

18 Yaş Altı İçin Banka Hesabı Açan Bankalar Nelerdir?

Şimdi de size 18 yaş altı banka kartı veren bankalar hakkında ana hatları ile en anlaşılır bir biçimde bilgiler verelim.

Ziraat Bankası Hesap Açma

İlk olarak Ziraat Bankasından bahsetmek gerekir ise Ziraat Bankası Birikim Hesabı 500 TL alt limiti ile çocuklara açılabilecek olan bir hesap türüdür.

Bunun yanı sıra üniversite öğrencileri için olan bir hesap vardır. Bunun için ise öğrencinin kredi ya da burs aldığını gösteren belge ile bankaya başvuru yapması gerekir.

Hesap açılan çocuk 18 yaşını geçtiği zaman Genç Ziraat hesabına geçilir. İşlem ücreti Ziraat Bankası almayan bankalar arasındadır.

Vakıfbank Hesap Açma

Genç arı hesabı Vakıfbank tarafından özellikle gençlere gecelik faiz kazandıran bir hesap türüdür. Vakıfbank diğer bankalardan daha kısıtlı hizmet veren bir bankadır. 24 yaşın altında olan gençlerin hesap açmasına izin verir.

Bankanın ayrıca kumbara hesabı isimli vadesiz bir hesabı da mevcuttur.

Teb Global Genç Hesap

Teb global genç hesap dünya çapında 60 ülkede anında işlem yapılan ve 3 farklı yaş grubu için olan bir hesap türüdür.

Herhangi bir işlem ücreti yoktur. Para transferlerinde para ödemesi yapılmaz. Hesap açılması için herhangi bir alt limit de mevcut değildir. Dahası günlük mevduat hesaplarından yararlanılması da mümkündür

Yapı Kredi Hesap Açma

Yapı Kredi online hesap açma noktasında en ileri düzeyde olan bankalar arasındadır.

Burada Yapı kredi hesap açma noktasında çocuğun ailesinin bankaya üstte belirtilen evraklar ile başvurması yeterlidir. Vadesiz hesap açılırken herhangi bir alt limit mevcut değildir.

İng Bankası Hesap Açma

İng turuncu hesap de Ing Bankası tarafından 18 yaş altında olan çocuklara açılan bir hesaptır. Hesap işlem ücreti alınmaz. Bunun yanı sıra hesap açtırılması için herhangi bir alt limit yoktur. Bu hesabı olanlar para transferi yaparken de herhangi bir işlem ücreti ödemezler.

İş Bankası Hesap Açma

Gelelim bir diğer hesap açma işlemine. İş bankası hesap açma işlemi 12 yaşından itibaren başlar. Bu noktada İş Bankası en küçük yaşta hesap işlemi açılabilen bir bankadır.

12 yaş ile 18 yaş arasında açılabilen bir hesap türüdür. 18 yaşına kadar yapılan işlemlerde herhangi bir hesap tahsis ücreti yoktur. İlk İmza hesabı adı ile geçer. Bu hesap sahiplerine anında Maksimum Kredi kartı verilir.

İş bankası öğrenci hesabı ise 18 yaş üstünde olan ve üniversite okuyan öğrencilere açılabilecek olan bir hesap türüdür.

Akbank Hesap Açma

Sabancı Şirketler bünyesinde olan Akbank’da da 16 ile 26 yaş arasında olan Exi26 isimli bir hesap açılabilmektedir. Bu hesap ile yapılan işlemlerde herhangi bir işlem ücreti hiçbir biçimde ödenmez.

Ayrıca belirlenen miktar kadar nakit avans olanağı da mevcuttur.

Banka Hesap Açma Ücreti Ne Kadar?

Bankalarda hangisi olursa olsun yasal düzenlemeler uyarında herhangi bir hesap açma ücreti bulunmaz.

Aynı şekilde ister Ziraat banka kartı çıkarma ücreti olsun ister diğer banka kartlarında kart çıkarttırırken herhangi bir ücret de ödenmez. Yasal düzenlemeler tam olarak bu biçimdedir.

Hesap Açıldıktan Sonra Banka Kartı Ne Zaman Gelir?

Şimdi diğer merak edilen soruların yanıtlarını vermek gerekir ise öncelikli olarak banka kartı nasıl çıkarılır sorusunun yanıtını vermek gerekir ise süreç 18 yaş altı banka kartı için aynı biçimdedir. Yani Ziraat bankası kartı çıkarma ile genç kart başvuru için izlenmesi gereken adımlar aynı biçimdedir.

Hesap açıldıktan sonra 18 yaş altı banka kartı başvurusu yapılması gerekir. Yapılan başvurudan sonra da bankadan bankaya, bankaların yoğunluğuna göre değişmekle beraber 1 hafta ile 3 hafta için banka kartları belirtilen adrese gelir.

Bu noktada hemen ”Hesap kartı nasıl alınır?” sorusunun yanıtını da vermek gerekir ise eğer kart alımı için adres banka verilmiş ise bankaya gidilmesi gerekir. Yok başka bir adres verilmiş ise oradan alınması gerekir.

Şubeye Gitmeden Hangi Bankalardan Hesap Açabilirim?

Şimdi de son olarak bankaya gitmeden hesap açma, , bankaya gitmeden hesap açılır mı sorularının yanıtlarını vermek gerekir evet açılabilir biçimdedir.

Tüm bankaların bu alanda hizmeti vardır. Eğer ilgili bankanın müşteri değilseniz o zaman internetten banka hesabı açma işlemi için ilk atılması gereken adım bankanın mobil uygulaması üzerinden ya da internet sitesi üzerinden başvuru formunun doldurulması gerekir.

Sonrasında şubeye gitmeden hesap açma işlemi gerçekleşir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.