DOLAR 32,5983 0.37%
EURO 34,7310 -0.05%
ALTIN 2.496,390,51
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Halkbank Hesap Kapatma

Halkbank Hesap Kapatma

ABONE OL
9 Temmuz 2020 18:25
Halkbank Hesap Kapatma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamuya ait 3 bankadan birisi olan Halkbank, milyonlarca bireysel ve kurumsal müşteriye sahiptir. Birçok kişi Halkbank’dan memnun olsa da bazı kişiler hesaplarını kapatmak isteyebilirler. Halkbank ile çalışmak istemeyen, mevcut hesaplarını kapatmak isteyen kişiler için bu yazımız içerisinde Halkbank Hesap Kapatma işlemini anlatmaya çalışacağız. Halkbank içerisinde hem vadeli hem de vadesiz hesaplar olduğu için anlatımı ayrı ayrı konular üzerinden yapacağız.

Halkbank Vadeli Hesap Kapatma

Halkbank üzerinden vadeli hesap açan kişiler, hesaplarını kapatmak isterler ise bu işlemi 4 farklı yöntem üzerinden yerine getirebilirler. Bu yöntemler;

  • Halkbank müşterileri, vadeli hesaplarını kapatmak istiyorlar ise en yakın şubeye giderek bu isteklerini yazılı bir dilekçe ile bu isteklerini bankaya bildirmeleri gerekiyor. Size en yakın Halkbank şubesinin yerini öğrenmek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz: https://www.halkbank.com.tr/5675-sube_atm_arama
  • Vadeli hesabını kapatmak isteyen Halkbank müşterileri, İnternet Bankacılığı ekranına giriş yaptıktan sonra “Online İşlemler” bölümüne girdikten sonra vadeli hesaplarını görebilir, bu hesaplarını kapatacakları bölüme ulaşabilirler.
  • Halkbank Mobil uygulaması üzerinden birçok işlem yapabildiğiniz gibi hesap kapatma işlemi de yapabilirsiniz. Halkbank Mobil uygulaması üzerinden “Hesaplar” kısmına girdiğinizde orada vadeli hesabınızı göreceksiniz. Hesap detaylarına girdiğinizde burada kapatma ile ilgili kısmı göreceksiniz.
  • 444 0 400 telefon numarası üzerinden müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz. Müşteri hizmetleri temsilcisi Halkbank vadeli hesap kapatma konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

Eğerki Halkbank Şubesi tarafından bir dilekçe doldurmanız talep edilirse aşağıdaki dilekçe örneğini kullanarak dilekçenizi hazırlayabilirsiniz:
Halkbank Hesap Kapatma Dilekçe Örneği


Halkbank Vadesiz Hesap Kapatma

Halkbank vadesiz hesap kapatma işlemi de aynı yukarıda belirttiğimizin benzerleridir. Vadesiz hesabınızı kapatmak vadeliye göre aslında daha kolaydır. Halkbank şubesine gitmeye gerek kalmadan dahi vadesiz hesabınızı kapatabilirsiniz. Yukarıda belirtmiş olduğumuz 444 0 400 telefon numarası üzerinden müşteri hizmetleri ile görüşerek vadesiz hesabınızı kapatabilirsiniz. En kolay ve en hızlı şekilde hesap kapatma işlemi ise internet ve mobil bankacılıktır. Bunlar üzerinden hesapların nasıl kapatılacağını aslında yukarıda, vadeli hesap ile ilgili olan bölümde anlattık.

Hesap kapatma işlemlerinden önce şöyle bilgiler de vermek istiyorum; vadeli hesabınızda bir vade süresi varsa, bu vade süresi bitmeden, vade bozulmadan hesabınızı kapatamazsınız. Vadesiz hesaplardaki durum ise şu şekildedir; otomatik ödeme talimatı verilmiş, aidat ödemesi bulunan ve hesabında eksi bakiye bulunan hesapları kapatamazsınız. Öncelikle bu negatif durumları ortadan kaldırmanız, akabinde kapatma başvurusunda bulunmanız gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.