DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2072616-2,11%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Kredi Kartına Limitinden Fazla Para Yatırma

Kredi Kartına Limitinden Fazla Para Yatırma

ABONE OL
17 Nisan 2021 16:24
Kredi Kartına Limitinden Fazla Para Yatırma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz de kredi kartına bir anlık gaflet ile fazla para yatırdınız ama normalde planlama yapmıştınız ve o planın dışına çıkarak bu ödemeyi yaptınız ve şimdi ”kredi kartındaki fazla parayı çekebilir miyim?” diye düşünüyorsanız o zaman bu yazımızın tamamen sizin için olduğunu bilmeniz gerekir.

Yazımız bu konuda kafanıza takılan tüm soruların yanıtlarını verir durumdadır.

Kredi Kartına Fazla Para Yatırma

Günümüzde kişilerin ekonomik koşulları ne olursa olsun her halükarda kredi kartı kullanıyorlar. Kredi kartı insanın yanında yüksek miktarda para taşımasını önleyerek olası kayıp çalınma gibi durumlara karşı önlem almasını sağlıyor.

Elbette kredi kartı kullanmanın da bir maliyeti var ve yeri geldiği zaman insanlar kredi kartını borcunun ama tamamını, ama asgarisini ödüyorlar. Kimi zaman üstte de ifade edildiği gibi istisnai olarak da olsa kredi kartı borcunu fazla ödeme gibi bir durum ortaya çıkabilir.

Elbette bu yazıda konumuz kişinin bile isteye böyle bir yatırma yapması değil. Burada bahsetmeye çalıştığımız şey örneğin kredi kartı limiti 10 bin TL olan kişinin kredi kartına yanlışlıkla 20 bin TL yatırması.

O zaman ne yapacak derseniz eğer geri almak istemiyor ise o zaman bu para kredi kartında doğrudan kalır ve ileri ki dönemlerde rahatça kullanabilir.

Burada şu hususa da değinmek gerekir ki kredi kartına fazla miktarda para yatırılması kişinin kredi notunu sanılanın aksine hiçbir biçimde yükseltmez ve artı değer kazandırmaz. O yüzden fazla para yatırmanın bir faydası mevcut değildir.

Kredi Kartına Fazla Yatırılan Para Nasıl Alınır

Kredi kartına fazla para yatırma geri alma için yapılabilecek olan şey hangi bankanın kredi kartı ise o bankanın müşteri hizmetlerine başvuru yapılmasıdır.

Yapılan başvuru 1 gün içinde neticelenir. Kişinin belirtmiş olduğu hesaba yatırılır. Süreç bu kadar basit ve hızlı ilerler. Herhangi bir kesinti olmaz.

Kişi fazla yatırdığı parayı istemesi durumunda tamamen geri alabilir. Bu durum tüm bankalar için istisnasız geçerli olan bir olgudur. Bu işlem için doğrudan bankaya giderek de başvuru yapılması mümkündür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.