DOLAR 32,5119 0.17%
EURO 34,5824 0.08%
ALTIN 2.492,270,25
BITCOIN 20734850,94%
İstanbul
21°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Borsada Gece Emir Verilir Mi?

Borsada Gece Emir Verilir Mi?

ABONE OL
18 Nisan 2021 20:24
Borsada Gece Emir Verilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz de borsada işlem yapan insanlardan birisi misiniz? Üstelik yeni yeni bu işlere giriyor ve acemi olduğunuz için borsada işlem saatleri ve borsada gece emri hakkında bilgi sahibi mi olmak istiyorsunuz?

O zaman bu yazıda yer alan bilgiler size son derece faydalı olacaktır.

Dilerseniz bu konuda kafanıza takılan tüm soruların yanıtlarını vermeye hemen başlayalım.

Borsa Emir Giriş Saatleri

Şimdi de başta borsa, açılış saati olmak üzere bu alanda temel bilgileri vermek gerekir ise şu bilgilere yer verilebilir: Borsanın açılış saati 9.40 olarak belirlenmiştir. Kapanış ise borsada 18.10 saatidir.

Borsa alım satım saatleri 10.00 ile 13.00 ve 14.00 ile 18.00 tarihleri arasındadır. Yine borsa öğle arası 13.00 itibarı ile başlar 13.55 arasındadır. Bundan sonra borsada işlem devam eder.

Kesintisiz olarak borsa işlem görmeye devam eder. Ayrıca borsada kapanış sırasında 5 dakika kapanış seansı emir toplama saati 18.01 ile 18.05 saatleri arasındadır.

Borsada Gece İşlem Yapılabilir Mi?

Yukarıda yer alan sorunun yanıtını hemen vermek gerekir ise sanılanın aksine borsada gece işlem yapılması mümkündür. Sizler gündüz fırsat bulamazsanız o zaman gece borsada rahatlıkla işlem yapabilirsiniz.

Borsa gece seansı denilen bir olgu vardır. Buna göre borsada gece boyunca yani borsanın kapalı olduğu saatlerde alım satım için emir verebilmeniz mümkündür.

Burada hem alım emirleri, hem satış emirleri verebileceğiniz gibi hem de daha önceden borsaya verdiğiniz emirleri iptal etmeniz de mümkündür.

Yatırımcı olanlar ise durum bunun tam tersidir. Sadece borsa işlem saatleri içinde işlem yani alım satım yapabilirler.

Hafta Sonu Hisse Senedi Alınır Mı?

Gelelim bir diğer önemli olan konuya. Hafta sonu borsada herhangi bir işlem yapılamaz. Yani alım satım işlemi gerçekleşmez.

Kişiler eğer hisse senedi almak istiyor ise yatırım hesabını kullanarak böyle bir işlem yapabilirler. Yalnız yapılan bu işlem hafta sonu işleme alınmaz ve hafta içinde borsa açılır açılmaz işleme konulur.

Bu yüzden hafta sonu borsadan işlem yapmanın çok da anlamlı bir yönü yoktur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.