DOLAR 32,3791 0.18%
EURO 35,0123 -0.2%
ALTIN 2.324,910,25
BITCOIN 2255658-1,20%
İstanbul
14°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Öğrenciler İçin Kolay Para Biriktirme Yolları

Öğrenciler İçin Kolay Para Biriktirme Yolları

ABONE OL
18 Nisan 2021 12:33
Öğrenciler İçin Kolay Para Biriktirme Yolları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz de üniversitede okuyan bir öğrencisi misiniz? Geleceğe dair endişeleriniz mi var? Para biriktirmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz? O zaman yazımızı okumanızda fayda var.

Bu yazıda öğrencilere her şart altında kolay para biriktirme yollarından bahsedeceğiz.

Şimdi dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan hemen başlayalım. Eminiz ki yazıyı okuduktan sonra siz de okurken çok daha kolay para biriktirebilecek ve ilerisi için ciddi bir adım atmış olacaksınız.

Kötü Alışkanlıklarınızı Bırakın (Sigara, Alkol, Bahis)

Öncelikli olarak şu alışkanlıklar meselesine gelelim. Hepimiz genç olduk. Hepimiz kimi zaman el yordamı ile bir şeyleri bulduk. Bunlar tamam iyi hoş ama yine de bu kötü alışkanlıkların bütçemizi zorladığını ve para biriktirmemizi engellediğini de unutmamamız gerekir.

Eğer herhangi bir kötü alışkanlığınız yok ise zaten ortada herhangi bir sorun yok ve siz o zaman bu bölümü atlayabilirsiniz.

Yok şayet sigara, alkol gibi şeyler kullanıyor iseniz o zaman adım adım belki ilk anda hepsinden kurtulmak mümkün olmasa da kontrollü bir biçimde bırakabilirsiniz. Böylece cebinizde ne kadar para kaldığına siz bile inanamayacaksınız.

Gereksiz Harcamalardan Kurtulun

Gelelim bir diğer para biriktirme yöntemine. İnsan olarak kaç yaşına gelirsek hepimiz kimi zaman o an için öyle düşünmesek bile gereksiz harcamaları olabiliyor. İşte siz öncelikli olarak bunları belirleyin ve daha sonra bu gereksiz olan harcamalarınızdan kurtulun.

Bu örneğin takıntılı olduğunuz ve/veya almadan duramadığınız bir çanta, kolye vb. şey olabilir. Artık bunlara bir dur deme zamanı geldi ve tüm gereksiz harcamalarınızı azaltın hatta yok edin.

Birikim Hesabı Açın (Hisse, Altın, Döviz)

Çok güzel üstte yer alan ilk iki şey yaptığınız zaman cebinizde bir miktar para otomatik olarak kalacaktır. O zaman dilerseniz gelin bu paraları değerlendirelim.

Elinizde paranın miktarı ne olursa olsun ve de uyarınıza hangisi gelirse ufak ufak yatırımlar var. Arzu ederseniz çeyrek altın alın, yetmiyorsa gram altın alın. Yok ben Dolar, Euro alayım derseniz o da uygundur. Ben tüm bunlar ile uğraşamam derseniz hisse senedi alabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra birikmiş paranız var ise o zaman gidip vadeli mevduat hesabı açarak birikim yapmaya an itibarı ile başlayabilirsiniz. Vadeli mevduat hesabı açacaksanız bankaları iyice araştırıp öyle karar verin.

İndirimleri Takip Edin

Elbette hepimizin farklı türden ihtiyaçları bulunuyor. Siz de bunları en uygun fiyata almak isterseniz indirimleri takip etmenizde fayda var. Hatta bu noktada indirim kuponlarını bile farklı yerlerden alarak kullanabilirsiniz.

Basic ürünler için özellikle indirim dönemlerinde ürün almak her zaman için faydalı olacaktır. Yine outlet mağazalar da sizin bir diğer doğru adresinizdir.

Kullanmadığınız Eski Eşyalarınızı Satın

Hepimiz kimi zaman gerekli gereksiz çok fazla şey satın alıyoruz dedik bir de bunun yanı sıra gereksiz yere almasak bile kullanımına gereksinimimiz kalmayan ürünler olabiliyor.

Sizin de herhangi bir kullanmayacağınız ürününüz var ise ve de hala işlevini görüyor ise gerek internet üzerinden gerek ikinci el mağazalarına götürerek bu eşyalarınızı satarak anında para biriktirmeye başlayabilirsiniz.

Hem evinizde gereksiz yer işgal etmemiş olur.

Online İşlere Yönelin (Makale, Blog, Freelance İşler)

Internet üzerinden yerinizden kalkmadan para kazanabilirsiniz. Örneğin anket doldurabilirsiniz. Reklam izleyerek para kazanabilirsiniz.

Blog tutup blogunuza sponsor alarak para kazanabilirsiniz. Yeteneğiniz var ise SEO makaleleri yazabilirsiniz. Editörlük yapabilirsiniz. Online asistanlık yapabilirsiniz. Hatta müşteri temsilcisi olarak da çalışabilirsiniz. Hangisine yeteneğiniz varsa tercih sizin.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.