Danışmanlık işi son yıllarda giderek popüler hale gelen bir iş ve sizin de böyle bir iş yapma gibi düşünceniz varsa ve nereden başlayacağınızı tam olarak bilemiyor iseniz o zaman bu yazımız size tam olarak bu konuda kafanızda hiçbir biçimde soru işareti kalmayacak bir şekilde yanıt verecektir.
Dilerseniz buyurun başlayalım.
İş yaşamı içinde insanların karşısına çıkan farklı alanlarda iş türleri bulunuyor. İnsanlar da aldıkları eğitime, donanım ve elbette kendi istemlerine göre farklı alanlarda farklı iş alanlarında çalışıyor. Nitekim danışmanlık işi de bunlardan bir tanesidir.
Danışmanlık kişinin aldığı eğitim, bilgi birikim ve yeteneklerine göre alanında uzman olduğu konularda deneyim aktarımı yapmasıdır.
Danışmanlık şirketi kurmak son yıllarda son derece revaçta olan bir olgudur. Özellikle belli bir alanda kendini kanıtlamış, çok iyi firmalarda çalışmış, eğitimler almış insanlar için kariyerinin belli bir noktasından sonra idealdir.
Sabancı, Koç gibi şirketler danışmanlar ile çalışıyor ki bu da firmaların önünü açıyor. Çok daha başarılı olmalarını ve çok daha kolay ilerlemelerini sağlıyor.
Danışmanlık şirketi kuranlar dışarıdan hizmet veren kişilerden oluşur.
Bu insanlar eğitim, hasar, tarımsal alan, iş güvenliği, hukuk, enerji verimliliği, proje, kalite, yönetim sistemi, finans gibi alanlarda şirketin eksik olduğu ve-veya yetersiz olduğu alanlarda kendilerini güçlendirmelerini sağlarlar.
Danışmanlık hizmeti verilen kurumun daha kusursuz bir biçimde işlerini yürütmelerini ve rekabet edilebilirlik koşulunu güçlendirmelerini sağlarlar.
Böylece firmalar da hem bu alanda bir personel çalıştırmaz ve maliyetleri düşürür, hem de tam anlamı ile profesyonel bir hizmet alır.
Danışmanlık firması kurmak için öncelikli olarak kişinin bir şirket kurması gerekir. Bu şahıs şirketi olabilir. Eğer kişi tek başına çalışacak ise en doğru yöntem böylesi bir şirket kurmasıdır. Ortaklı bir danışmanlık firması olacak ise o zaman limited ya da anonim şirket kurabilir.
Bunun dışında sanal ofis kullanabilir, evinden çalışabilir ya da ortaklı bir ofis kiralayabileceği gibi, büro da tutabilir.
Ayrıca yasal mevzuatları tamamlaması gerekir. Vergi kaydını yaptırması gerekir. Ayrıca SGK kaydı ve ilgili oda kaydı da hangi şirket türü olursa olsun yaptırılmalıdır.
Son olarak türü ne olursa olsun hangi alanda danışmanlık yapacak olursanız olun danışmanlık şirketi kurmanın maliyetlerinden bahsetmek gerekir ise şu bilgilere yer verilebilir.
Eğer ilgili kişi şahıs şirketi kuracak ise o zaman kuruluş için ilk maliyetler 500 ile 600 Türk Lirası arasında olacaktır.
Yok eğer kişi ortaklı olan bir Limited şirket kuracak ise o zaman masraflar danışmanlık firmasının türü ne olursa olsun ortalama olarak 2200 ile 2300 Türk Lirası arasında değişir.
Eğer ilgili şirket birden fazla alanda danışmanlık hizmeti verecek ve çok sayıda ortak olacak dahası sermayesi de yüksek olacak ise rakamlar otomatik olarak yükselir.
Anonim şirketi kurma ise diğerlerine göre en yüksek maliyetli olanıdır. Burada rakamlar bu yıl için 2600 ile 2700 Türk Lirası arasında değişir. Burada da rakamı belirleyen faktörler üstte Limited şirkette olan maliyetler ile aynıdır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.