DOLAR 32,4713 -0.22%
EURO 34,9442 0.28%
ALTIN 2.435,220,51
BITCOIN 2104480-0,05%
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
En İyi Altın Hesabı

En İyi Altın Hesabı

ABONE OL
15 Haziran 2021 11:51
En İyi Altın Hesabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Siz de ”Bankada altın hesabı açmak mantıklı mı?” diye düşünüyor ve ne karar vereceğinizi tam olarak bilemiyorsanız o zaman tam olarak doğru yerdesiniz. Bu yazıda sizlere bu konuda kafanıza takılan tüm soruların yanıtlarını vereceğiz.

Dilerseniz hiç zaman kaybetmeden hemen başlayalım.

Altın Hesabı Nedir?

Öncelikli olarak işin alfabesinden başlayarak ”Altın hesabı nedir?” sorusunun yanıtını vermek gerekir ise burada iki tane kavram vardır.

Bunlardan ilki kişilerin mevcut altınlarını bu alanda hizmet veren bankalara giderek mevcut altınları için bir hesap açtırmalıdır.

Bir diğer altın için olan hesap ise kişinin hiç altın götürmeden o an ki altının gram değeri üzerinden açılan hesap türüdür. Yani altın hesaplarında o anki kur üzerinden altin hesaplama yapılır ve sonrasında hesap açılır.

Aşağıdaki başlıkta da detayları verilmiş durumdadır.

Altın Hesabı Açmanın Avantajları Nelerdir?

Peki ama ”İnsanlar neden altın hesabı açtırmalı?” derseniz bu soruya da verilebilecek çok sayıda yanıt var. Bunlardan en başta geleni kişilerin evlerinde belli bir miktar altını vardır. Evlerinde bulundurmaya korkuyorlardır. İlgili bankada hesap açtırarak güvenle altınlarını korurlar.

Bir diğer neden ise mevduat hesabı açtırmak istemeyen, dövize mevcut birikimini aktarmak istemeyenler için altın hesabı açtırmak en akılcı olan yöntemdir. Asla kişiler için risk içermez. Son derece karlı olan bir yatırımdır. İslami açından bakıldığında da herhangi bir mahsuru yoktur.

Bankada Altın Hesabı Nasıl Açılır?

Yukarıda olan sorunun yanıtını vermek gerekir ise öncelikli olarak altın hesabı olan bankalar hangileri öğrenmek gerekiyor. İlk adım hangi bankalarda altın hesabının açıldığının öğrenilmesi gerekir.

Bankada altın hesabı açılması için üstte ifade edilen iki yöntemden birisine karar verilerek ilgili bankaya gidilir. Ya da eğer sadece bankada altın hesabı açılacak ise o zaman seçilen bankanın mobil uygulaması üzerinden de altın hesabı bankaya gitmeden açılabilir.

Sonrasında güncel değer üzerinden altın hesaplama yapıldıktan sonra kaç gram için altın hesabı açılacak ise ona göre ücret ödenerek hesap açılır. Altın hesapları içinde vadeli olan altın hesapları da kimi bankalarda vardır ki bu da ekstra olarak altın hesabının bir getirisidir.

Bankaların altın fiyatları sitelerinde güncel olarak sürekli bulunur. Eğer altınınız yok ama altın alarak bankada hesap açtırmak istiyorsanız o zaman bankadan altın almak piyasadan altın almaya gore çok daha avantajlı olan bir durumdur.

”Bankadan altın alınır mı?” derseniz altın satan ya da altın günleri düzenlendiği zamanlarda ilgili bankalardan altın alınabilir. Bazı bankalar ise hiçbir şartta altın satmaz.

En İyi Altın Hesabı

”Altın hesabı hangi banka avantajlı?” sorusunun yanıtı net bir biçimde öğrenilmeli ve sonrasında nihai karar verilmelidir. Bu noktada da anlık olarak altın hesabı en iyi banka kavramı değişebilir. O yüzden bu konuda bir karar verildiği zaman çok iyi bir araştırma yapılmalı ve mutlaka en uygun altın hesabı öğrenilmelidir.

Ülkemizde bu konuda aşağıda yer alan bankalar farklı beklentilere yanıt verir düzeyde ve farklı skalalarda hizmet verir durumdadır. Böylesi bir hesap açılacağı zaman banka altın hesabı yorumları da gözönüne alınması ve ona gore karar verilmesi kişiler açısından çok ciddi bir avantaj olacaktır. Zira her bankanın kendince bir stratejisi vardır.

Türkiye Finans Altın Hesabı

”En karlı altın hesabı hangi bankada?” diyorsanız o zaman öncelikli olarak size önereceğimiz bankaların başında geliyor.

Ziraat Bankası Altın Hesabı

Ziraat altın alış noktasında ülkemizde en kapsamlı hizmeti verir. 1000 saflıkta olan altın hesabını vadesiz olarak dilediğiniz zaman açabilirsiniz. Hatta mobil uygulama üzerinden de hesap açılması mümkündür.

Bankada fiziksel alış satış ise mevcut değildir. En fazla 6 kere ve her seferde maksimum 3000 gr. olarak alım satım yapılabilir

Garanti Bankası Altın Hesabı

Garanti Bankasında hem vadesiz, hem de birikimli olmak üzere iki farklı türden altın hesabı açılabilir. Garanti kredi kartı sahibi olanlar birikimli altın hesabından kolayca faydalanabilir.

Halkbank Altın Hesabı

1 gramdan az olmadan ve 0.995 saflıkta vadesiz olarak masrafsız bir biçimde fiziki olarak alım satım yapmadan Türk Lirası ve Euro, Dolar cinsinden altın hesabı açılabilir.

Vakıfbank Altın Hesabı

Vakıfbankta Altın Çağı hesabı diye bir hesap vardır. Bu hesap son derece avantajlıdır.  0,01 gram ve katları olarak vadesiz faizsiz altın depolama yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Altın Hesabı

Yapı Kredi bankası altın alım satım noktasında en kolay işlem yapılabilen bankalardan bir tanesidir. Gerek internet mobil uygulama üzerinden gerek ise 1 gram üzerinden Yapı Kredi şubelerinden altın hesabı açılabilir. İstenildiği zaman dövizde olduğu hem alış, hem satış yapılabilir.

Ayrıca başka insanların vadesiz olan hesaplarına da altın havalesi yapılabilir.

Kuveyt Türk Altın Hesabı

”Altın hangi bankadan alınır ?”sorusunun en net yanıtı Kuveyt Türk bankasıdır. Bankanın bankamatiklerden rahatlıkla altın alınabilir.Bankada hem vadeli hem de vadesiz olarak altın birikimi yapılması mümkündür. Altın cari hesabı, birikimli altın katılım hesabı, ziynet altın katılma hesabı ve altına altın katılma hesapları vardır.

Enpara Altın Hesabı

Enpara üzerinden vadesiz alt ve üst limit olmadan kolayca mesai saatleri ve işgünleri içinde avantajlı kurlar ile altın alım satımı yapabilirsiniz.

Albaraka Altın Katılım Hesabı

Albara İslami kurallara uygun olarak çalışan bir banka olarak altın cinsinden açılan bir katılım hesabıdır. Karlı altın hesabı ile 1 ay vadeli 150 gram ve 32 gün ve vadeli 100 gram altın alabilmeniz mümkündür. 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık gibi vadeler mevcuttur. Ayrıca esnek 32 ile 1095 gün arasında hesap da açılabilir.

Albaraka altın günleri de düzenleyen bankalar arasındadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.