DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
Bekleyen Provizyon İptali

Bekleyen Provizyon İptali

ABONE OL
6 Ağustos 2021 17:21
Bekleyen Provizyon İptali
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bekleyen provizyon iptali mümkün mü? Provizyonda bekleyen işlemler ne demek? Bu gibi soruları kafa karıştırmadan en yalın hâliyle kısaca anlatacağız.

Kredi kartı bekleyen provizyon, kredi kartınızla harcama yaptıktan sonra göreceğiniz bir ibaredir. Çoğu zaman internet bankacılığının kart dökümü kısmında veya bankanın mobil uygulamasında gözükür.

Sanal alışverişin veya fiziksel pos cihazı kullanımının ardından hesap hareketlerinize girerseniz ‘Bekleyen Provizyon’ ibaresiyle karşılaşabilirsiniz.

Provizyon Nedir?

Ön onay demek olan provizyon kelimesi Fransızca kökenlidir. Bankacılık terimi olarak ön onay süresi anlamına gelir.

Bekleyen Provizyon Nedir?

Kredi kartıyla harcama yaptıktan sonra bu, denetlenme sürecine girer. O süre dolana kadar hareket dökümünüzde provizyondaki işlemler diye görünür. Yani paniklemenize gerek yoktur.

Banka, kart bilgilerini doğrulamak için bekleyen provizyon yöntemini kullanır. Acaba çalıntı kartla mı alışveriş yapıldı? İşte banka bunu anlamak, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi olayları engellemek için söz konusu yöntemi kullanır.

Provizyonda bekleme işlemi genellikle yurtdışı sitelerinden alışveriş yapıldığında veya POS temelli sorunlarda ortaya çıkar.

Provizyonda bekleme süresi Ne Kadar?

24 saatten fazla sürmez. Gün içinde yaptığınız alışveriş kredi kartınızın dönem içi hesabına en geç ertesi gün yansır.

Provizyonda bekleyen işlemlerinize bankanızın mobil veya internet şubesinden bakabilirsiniz.

Pos cihazı üzerinden gerçekleştirilen işlemlerde –eğer bankalar farklıysa- provizyon bekleme süresi 48 saati bulabilir.

Bekleyen Provizyon Nasıl İptal Edilir?

Sizden habersiz bir işlem yapıldığını fark ederseniz bankanızı arayarak alışverişi iptal ettirmeniz mümkündür. Eğer banka da alışverişte bir sorun olduğunu fark ederse zaten işlemi iptal ederek sizinle irtibat kuracaktır.

Bekleyen provizyon iptali için bankayı aradığınızda ilgili tutarın provizyona düştüğünü söylemeli, harcama itirazı vermelisiniz. Bunu müşteri hizmetlerinin yanı sıra şubeye giderek de yapabilirsiniz. Tutar bir müddet sonra kartınıza iade olacaktır.

Bekleyen Provizyon Hesaba Zarar Verir mi?

Kredi kartınızdan yapılan alışveriş miktarı limitinizden hemen düşer. Harcama bilgisi, provizyon süresi dolduktan sonra ekstreye ve dönem içi hareketlere yansır.

Alışveriş banka kartı üzerinden yapıldıysa miktarın düşmesi zaman alabilir.

Bekleyen provizyon banka terimlerinden biridir. Alışverişinizi sıkıntıya sokmaz, sizi olumsuz etkilemez. Bankacılık sistemi üzerinden güvenlik amacıyla uygulanan bir prosedürdür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.