DOLAR 32,3710 0.16%
EURO 34,9696 -0.29%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • DİĞER
KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı

KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı

ABONE OL
22 Temmuz 2020 08:27
KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2016 tarihinde Kobi statülerinde hizmet ve faaliyet yürüten işletmelere destek sunmak amacıyla oluşturulmuş olan KOBİGEL (Kobi Gelişim Destek Programı) şartlarının sağlanması halinde başvuru KOSGEB müdürlük ve temsilciliklerine başvuru yapılabilir. Küçük ve Orta ölçekli işletmeler (KOBİ) statüsünde faaliyet yürüten ve destek imkânı arayan işletmelerin ekonomi içerisinde bulunan pay etkinliklerinin arttırılabilmesi adına hazırlanan programın destek tablosu aşağıda belirtildiği gibidir.

KOBİGEL Kobi gelişim destek programı tablosu

Aşağıda belirtilmiş olan Kobi gelişim destek programından yararlanacak olan Kobi hazırlamış oldukları yahut hazırlayacakları projenin onayı almalıdırlar.

Proje Süresi En az; 6 ay

En fazla; 36 ay

(+6) ay

Desteğin Üst Limiti Geri ödemesiz (Hibe) destek

En fazla: 300.000 TL

Geri ödemeli (Kredi) destek

En fazla: 700.000 TL

Projeye Destek Oranı Birinci ve İkinci bölgelerde en fazla %60

3. 4. 5. Ve 6. Bölgelerde en fazla %80

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Tüm Ayrıntı ve Detayları

KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı tablosu

Yukarıda belirtilen destek oranları onaylanan Kobi projelerine verilecektir. İşletmeler geri ödemeli yahut geri ödemesiz destek imkânlarından KOSGEB onayı ile yararlanabileceklerdir. KOSGEB kredi ve destek imkânları arsa, yer, mülk alımları, araş, bina alımları, taşıt alımları yahut kiralama, personel sosyal yardım, vergi gibi diğer gider türlerini de kapsayabilmektedir.

Personel giderleri ve personel gider destekleri yalnızca onaylanan projelerde asgari ücret üzerinden yapılmaktadır.

KOBİGEL Kobi geliştirme destek programından nasıl yararlanılır?

KOSGEB tarafından yürütülen ve Kobi statüsündeki esnafların desteklenmesi adına kurulmuş olan bu programdan faydalanabilmeniz için sizlerin ilk olarak KOSGEB veri tabanında yer almanız gerekmektedir. KOSGEB sistemine üye olan kobilere proje destek duyurusu yapılmaktadır. Kosgeb tarafından yapılan destek duyurularını takip etmeniz gerekir. Duyuru alındıktan sonra KOSGEB müdürlük veya temsilciliklerine başvuru yapmanız gerekir. Başvuruya giderken hazırladığınız proje ile gitmelisiniz. İş planı projesi kosgeb uzmanları tarafından değerlendirilecek ve onaylanması hallinde yukarıda söz ettiğimiz KOSGEB destekleri imkânlarından faydalanabilirler. Proje başvurusuna giden Kobi ayrıca program için taahhüt vermelidir. Verilecek olan taahhüt süresi ise proje başlangıç tarihi olarak görülecektir.

KOBİGEL Kobi Gelişim Destek Programı tablosunda belirtildiği gibi geri ödemesiz kredi 300 bin TL olarak geçerken geri ödemeli faizsiz kredi 700 bin TL olarak üst limit çizilmiştir. Kobi bulunmakta olduğu bölge üzerinden destek oranlarından yararlanabilmekte.

Yardımcı KOBİGEL bağlantı linkleri yorumda belirtilmiştir!

KOSGEB KOBİGEL konusundaki alakalı linkler aşağıda bulunan yorum alanında belirtilmiştir.

KOSGEB veri tabanına nasıl kayıt olunur?

Size en yakın KOSGEB Müdürlük ve Temsilcilik adresleri, telefon numaraları ve diğer iletişim bilgileri linkleri yorum içerisinde verilmiştir.

KOSGEB KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı Unsurları ve Detay Tablosu

KOSGEB KOBİ Gelişim Destek Unsurları, yapılacak olan Proje Teklif Çağrısıyla konu özellikleri dikkate alınıp değişiklik arz edecektir.

KOBİGEL Proje Süresi:

Minimum 6 Ay

Maksimum 36 Ay (+6) Ay

KOBİGEL Projesinde KOSGEB Üst Destek Limiti:

Geri Ödemesiz (Hibe “Kredi” Desteği) Desteği; Maksimum 300.000 TL,

Geri Ödemeli (Kredi Desteği); Maksimum 700.000 TL.

KOBİGEL Projesinde KOSGEB Destek Oranı:

%60 KOBİ Desteği.

KOBİGEL Projesinde Desteklenecek Giderler

KOSGEB KOBİGEL proje desteği alanlar, Proje Teklif Çağrısı ile belirlenecek ve destek sağlanacaktır. Belirtilmiş olan esaslara uygun olarak proje giderlerine Kurul Heyeti karar verecektir. Lakin; gayrimenkul alım, bina inşaat, taşıt aracı alım, araç kiralama, tefrişat, projeyle ilişkilendirilmeyen personel giderleri ve diğer işletme giderleri desteklenemez. Bunun haricinde projeyle ilişkilendirilmeyen personel maliyetleri, diğer giderler, vergi, resim, harçlar ve sosyal güvenlik primleri KOSGEB KOBİGEL desteklerinden yararlanamaz.

KOBİGEL Desteklerinden Kimler Faydalanabilir?

Personellere ait giderler ve net ücret (ikramiye, prim, asgari geçim indirimi ve ek ödemeler hariç) üzerinden KOSGEB KOBİ desteği verilecektir.

 

1, 2, 3 ,4, 5 ve 6. Bölgeler hakkında bilgi almak için tıklayınız. (19/06/2012 tarihli ve 28328 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı)

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.