Sayfa içerisinde KOSGEB destek programları ve KOSGEB destek alabilecek faaliyet alanları listesi güncel olarak yenilenmektedir. Detaylı listenin yanı sıra diğer dokümanlara da (KOSGEB başvuru şartları, kredi başvuru işlemleri nasıl yapılır, Kosgep kredi başvuruları, KOSGEB hibe kredi destekli alanlar) ulaşabilirsiniz.
KOSGEB, destek ve kredi alınabilmesi için iş yerinin faaliyet yürütmesinde KOBİ olunması gereklidir. KOBİ olanlar ise ilgili alanlara göre faaliyet gösteren kurum ile kayıt sağlamalıdır. Esnaf kefalet yahut ticaret odası gibi. Bilineceği üzere 3 farklı KOBİ çeşidi mevcuttur. Bu KOBİ şekillerinden hangisinde yer alırsanız alın, KOSGEB destek alanlar faaliyet listesi üzerinden başvuru yapmadan önce hazırlayacağınız kosgeb iş planı projesi ile rahatlıkla yararlanabilirsiniz.
İlk, siz değerli KOBİ lerimizin alabileceği KOSGEB destek alabilecek faaliyet alanları hakkında bilgi sunalım. KOSGEB destek faaliyet listesi, KOSGEB Kurumu tarafından Avrupa Birliği standartları çerçevesince hazırlanmaktadır. Bu liste için genel bir isimlendirme yapılarak NACE adı verilmiştir ve KOSGEB desteklenen sektörler olarak da duyulabilmektedir. 2009 tarihinden önce yalnızca sanayi sektörü imalatları desteklenmekteyken bu tarihten sonra birçok alanda destek vermeye başladı. KOSGEB destekleri ve KOSGEB kredi konularını güncel olarak sitemiz jetpara.net adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca başvuru şartları ve ilgili bilgilere de sayfa içerisinde ulaşabilirsiniz. Kosgeb destekleri için yukarıdaki KOSGEB kategorisine, KOSGEB destek alabilecek faaliyet alanları listesine ise BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İşyeri için KOSGEB desteklenen sektörlere nasıl başvurabilirim, başvuruda bulunurken dikkat edilmesi gerekenler ve daha fazlası aşağıda başlıklar altında verilmiştir. İş yerinizi büyütmek istiyor ve bu doğrultudaki finansman kaynağınızı KOSGEB hibe yahut faizsiz kredi imkânlarıyla kullanmak istiyorsanız bilmeniz gerekir ki yalnızca 3 kurala uymanız yetecektir. Bu üç şarttan ilki kobi olmanız gerekir. Kobi nedir? Kısa bir şekilde açıklayacak olursak, kurulu bir iş yerindeki çalışan sayısının 250 den az olması ve yıllık 40 milyon TL altında kazancı olanlardır. Yukarıda da üç çeşit kobi şekli olduğunu söylemiştik. Bunlar, mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler olarak kabul edilmektedir.
İstenilen ikinci şart ise KOSGEB veri tabanı kayıt işlemlerini bitirmiş olmanız, yani KOSGEB veri tabanına kaydınızı yapmalısınız. Sayfamız içerisinde yine bu konu ile ilgili başlıklar hazırlandı. Dilerseniz buraya tıklayarak KOSGEB kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığına dair bilgi edinebilirsiniz. İstenilen son şart ise KOBİ beyannamesi doldurulması ve bilgi dokümanının çıktısının alınması gereklidir. Kobi beyannamenizin güncel bir şekilde bulunması oldukça avantajlı olacaktır.
Kosgeb desteklerine başvuruda bulunmadan önce yukarıda sayılan kriterlerin yerine getirilmiş ve tamamlanmış olması lazımdır. Ardından ise kullanıcı adı ve şifreniz ile KOSGEB veri tabanına girerek destek programlarını görebilirsiniz. Belirlediğiniz ilgili alana göre de KOSGEB iş planı projesi hazırlanmalıdır. Hazırlanacak olan iş planı projesi ile kosgeb birimlerine başvuru yapılır ve onay beklenir. Hazırlanan iş planı projesi onaylanması halinde tarafınıza bildirim yapılarak desteği almaya hak kazandığınız söylenecektir. KOSGEB destek alabilecek faaliyet alanları listesine ulaşmak için yukarıda vermiş olduğumuz bağlantı linkine tıklayabilirsiniz. Bağlantı linki sizleri resmi kuruma yönlendirecek ve detayı gösterecektir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.